pondělí 15. února 2016

How to bake a cake


Zkoušeli jste někdy shánět třičtvrtě kila jahod na valentýna v neděli večer?

Taky myslim, že je to blbej nápad. Nelžu vám, oběhala jsem otevřené sámošky po celém Londýně (celkem 6). Jedna z nesehnatelných ingrediencí se ukázalo být podmáslí, ale to jsem po troše googlování vyřešila mlékem a citronem.

Konečně jsem objevila, kde tady sehnat šlehačku. Totiž tento výrobek je tady podobně vzácný jako páv albín. Tady mají jenom single cream, 19% tuku, kterou neušleháte ani po 15 minutách (vyzkoušeno) a pak tu mají double cream, 39% tuku, ze které po 2 minutách uděláte máslo. Trik je v tom koupit obě a smíchat to tak, abyste dostali 30-35%.

Tentokrát jsem z toho udělala víc challenge absencí mixéru i metličky. Doma jsem našla 4 plastové vidličky, vařečku, gumičku a nit. MacGyver by byl pyšný. Po 15 minutách jsem ušlehala půlku šlehačky (hlavně proto, že druhá půlka skončila na stole, na zemi, na mě...).

Behold!














Poučení z toho plyne: začni nakupovat dřív než ve 4 odpoledne v den pečení!

2 komentáře: